ARTI retro & fashion

Het begon als liefhebberij; het vinden van de mooiste vintage en daarmee mensen blij maken! De webwinkel werd in juni 2020 gelanceerd. Ons bedrijf bevindt zich in het buitengebied van Veghel. Alle artikelen worden met de grootst zorg behandeld.

Vintage 

Creatieve mensen met een eigenzinnige, milieubewuste lifestyle herkennen zich in ons aanbod: een bonte mix van nostalgie en klassieke bohemien in kleding en huisraad. Bij ARTI retro & fashion vind je mooie, gedragen kleding, vintage, upcycled vintage, “new old stock” vintage en vintage design.

Wat is vintage? Vintage kleding is uniek. Het is minimaal dertig jaar oud en heeft de typerende kenmerken van een bepaalde periode. Zoals jurken met klokkende cirkelrokken en petticoats uit de jaren vijftig, de minirok en psychedelische prints uit de jaren zestig, de romantische Laura Ashley en de oversized jasjes met brede schouders en slanke taille uit de jaren tachtig. Vintage kleding en schoenen zijn mooi en degelijk vervaardigd, soms met de hand. Designer vintage is zeldzaam en valt daarom in een hogere prijsklasse.

Bij ARTI doen we aan upcycling; we veranderen of passen kleding aan naar de wensen van deze tijd. ‘New old stock’ is ongedragen vintage kleding, meestal uit een niet verkochte partij uit oude opslag.

Antiek is handgemaakt en minimaal 100 jaar oud. Vintage is gemaakt voor 2000. Retro is nagemaakte vintage van dit millennium.

Retro

Retro is nagemaakte vintage kleding. Retro is reproductie in de stijl van een bepaalde periode. Retro wordt vaak in grote aantallen nieuw wordt gemaakt en is dus niet uniek. Voorbeeld hiervan het leuke merk “King Louie”.

Hebbedingen

Bij ARTI retro & fashion kun ook snuffelen naar retro en vintage cadeauartikelen, huisraad en hebbedingen.