ARTI retro & fashion

In 2010 begon ARTI retro & fashion als hobby naast het werk als docent kunst. De in- en verkoop van vintage groeide en in juni 2020 werd de webwinkel gelanceerd. De opslag bevindt zich in het buitengebied van Veghel. 

Vintage 

Mensen met een vrije geest en een eigenzinnige, milieubewuste lifestyle voelen zich thuis in ons aanbod: een bonte mix van nostalgie en klassieke bohemien in kleding en huisraad. Bij ARTI retro & fashion vind je goede, gedragen kleding, vintage, upcycled vintage, “new old stock” vintage en vintage design.

Wat is nou precies vintage?

Vintage kleding is minimaal dertig jaar oud en heeft de typerende kenmerken van een bepaalde periode. Zoals de jurken met klokkende cirkelrokken en petticoats uit de jaren vijftig, de minirok en psychedelische prints uit de jaren zestig, de romantische Laura Ashley en de oversized jasjes met brede schouders en slanke taille uit de jaren tachtig. Vintage kleding en schoenen zijn mooi en degelijk vervaardigd, soms met de hand. Designer vintage is uniek en zeldzaam en valt daarom in een hogere prijsklasse.

Bij ARTI doen we aan upcycling en costumizing van vintage. We veranderen of passen kleding aan naar de wensen van deze tijd. ‘New old stock’ is ongedragen vintage kleding, meestal uit een niet verkochte partij uit oude opslag. ‘Retro’ kleding is gemaakt naar voorbeeld van vintage kleding en is dus recent. Retro is reproductie in de stijl van een bepaalde periode. Het kledingstuk zelf is niet uniek omdat het vaak in grote aantallen nieuw wordt gemaakt. Denk aan merken als “King Louie” en “Tante Betsy”. Hoe oud de vintage kleding ook is, alles wordt met zorg behandeld, gewassen of gestoomd en zo nodig gerepareerd.

Retro

Naast kleding kun je ook snuffelen naar retro en vintage cadeauartikelen, huisraad en hebbedingen. Antiek is handgemaakt en minimaal 100 jaar oud. Vintage is gemaakt voor 2000. Retro is nagemaakte vintage van dit millennium.